Η Χίος

chios-photoΚαλώς ήλθατε στη Χίο, έναν κρυμμένο θησαυρό στο Αιγαίο, που προκαλεί να τον ανακαλύψεις. Μυροβόλος και φιλόξενη όλο το χρόνο, μαζί με τα μικρονήσια, Οινούσσες και Ψαρά, αποτελεί ένα μωσαϊκό εικόνων και εμπειριών.

Πιθανή γενέτειρα του Όμηρου, καθώς και των μαθηματικών Ιπποκράτη και Οινοπίδη, η Χίος βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Αιγαίου πελάγους. Το νησί απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Μικράς Ασίας, και συγκεκριμένα τη χωρίζουν μόλις 3,5 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Πούντα ως τη χερσόνησο της Ερυθραίας στο ύψος του Τσεσμέ. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί στην Ελλάδα (904 τετρ. χλμ.) με μήκος ακτών 213 χιλιόμετρα και πληθυσμό που ζει τόσο στην πόλη της Χίου όσο και στα 64 χωριά του νησιού. Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη απόδημη κοινότητα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

chios-mestaΗ Περιφερειακή Ενότητα Χίου αποτελείται από τα νησιά Χίος, Ψαρά, Αντίψαρα και Οινούσσες. Διαιρείται διοικητικά σε τρεις δήμους, αυτούς των Οινουσσών, Χίου και Ψαρών. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι ο δήμος Χίου, ο οποίος καταλαμβάνει όλο το νησί της Χίου και πληθυσμιακά είναι ο μεγαλύτερος δήμος του νησιού.


Το έδαφος της Χίου είναι κατά το κύριο μέρος του ορεινό, ενώ μόνο στα Νότια και Ανατολικά του νομού σχηματίζονται κάποιες πεδινές εκτάσεις. Στα βόρεια της Χίου βρίσκεται η οροσειρά Πελινναίο με ψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία (1.297 μ.). Στη Χίο δεν υπάρχουν ποτάμια, παρά μόνο μικροί χείμαρροι. Το νησί είναι γνωστό για τα γραφικά του τοπία, αλλά και για το εύκρατο μεσογειακό κλίμα με ήπιους χειμώνες και με σπάνιες βροχές το καλοκαίρι. Οι άνεμοι συνήθως πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 28-29 βαθμών Κελσίου.

Τα κύρια προϊόντα που εξάγει είναι η μαστίχα, το λάδι, τα σύκα και το κρασί, ενώ έχει διεθνή φήμη για το μέγεθος και την ποιότητα της ναυτιλίας της. Διοικητικά, μαζί με τα νησιά Οινούσσες και Ψαρά, αποτελεί το νομό Χίου με πληθυσμό που φθάνει τους 52.600 κατοίκους (απογραφή 2011). Πρωτεύουσα του νομού είναι η πόλη της Χίου, που λέγεται και Χώρα.


Top 10 Αξιοθέατα 

Η παραλία Μαύρα Βόλια

Τα Μεσαιωνικά χωριά

Η Νέα Μονή

Η Μαστίχα Χίου

Η πόλη της Χίου

Οι Δυτικές Παραλίες

Ποδηλατική Βόλτα στον Κάμπο

Ρουκετοπόλεμος

Βολισσός - Γύρος Αμανής

Τα Ψαρά & οι Οινούσσες

Κράτηση

Γρήγορη κράτηση
Άφιξη *

Invalid Input
Αναχώρηση *

Invalid InputΔρομολόγια πλοίων

 • Περαιάς - > Χίος +

  Δευτέρα: 21:00 - ARIADNE

  Τρίτη: 20:00 - BLUE STAR PATMOS

  Τετάρτη: 17:30 - F/G - O/G PELAGITHS

  Τετάρτη: 21:00 - ARIADNE

  Πέμπτη: 20:00 - BLUE STAR PATMOS

  Παρασκευή: 17:30 - F/G - O/G PELAGITHS

  Παρασκευή: 21:00 - ARIADNE

  Κυριακή: 20:00 - BLUE STAR PATMOS

 • Χίος -> Πειραιάς +

  Δευτέρα: 23:10 - BLUE STAR PATMOS

  Τρίτη: 23:25 - ARIADNE

  Τετάρτη: 23:10 - BLUE STAR PATMOS

  Πέμπτη: 20:30 - F/G - O/G PELAGITHS

  Πέμπτη: 23:25 - ARIADNE

  Παρασκευή: 23:10 - BLUE STAR PATMOS

  Κυριακή: 21:30 - F/G - O/G PELAGITHS

 • 1

Όροι ενοικίασης

 • Ηλικία οδηγού +

  Ελάχιστο όριο ηλικίας 21 ετών για αυτοκίνητα κατηγοριών Α,Β,C και 23 ετών για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. 
 • Άδεια οδήγησης +

  Έγκυρη άδεια οδήγησης ευρωπαϊκής ένωσης που έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα έτος πριν, ή διεθνής που να συνοδεύετε από την τοπική άδεια οδήγησης.
 • Ελάχιστη ενοικίαση +

  Μία ημέρα (24 ώρες). Κάθε επιπλέον ώρα (τρεις το πολύ) χρεώνεται επιπρόσθετα με το 1/5 της αξίας της ημέρας. Για παραπάνω από τρεις ώρες καθυστέρησης, ο μισθωτής χρεώνεται κατόπιν συμφωνίας.
 • Όριο χιλιομέτρων +

  Ελεύθερο
 • Ασφάλιση +

  Ο μισθωτής θα φέρει την ευθύνη για ολόκληρο το ποσό ζημιών στο όχημα της EasyCar. Ωστόσο, κατόπιν συμφωνίας με την εταιρία ο πελάτης μπορεί να περιορίσει την ευθύνη του με Μεικτή Ασφάλεια CDW σε πόσο αναλογικό με το group οχημάτων, με την υποχρέωση ενός ποσού ως «Απαλλαγή ζημιών μισθωμένου αυτοκινήτου». Οποιαδήποτε ζημιά στα ελαστικά, τα κρύσταλλα , το κάτω και εσωτερικό μέρος του αμαξώματος δεν καλύπτεται σε καμία περίπτωση.
 • Βενζίνη +

  Η κατανάλωση βενζίνης πληρώνεται από τον ενοικιαστή
 • Πρόστιμα παραβάσεων οδικής κυκλοφορίας +

  Χρεώνεται ο πελάτης
 • Παράδοση/Παραλαβή +

  Κάθε παράδοση/παραλαβή στο σημείο επιλογής, γίνεται κατόπιν συμφωνίας.
 • Ενοικιάσεις πέραν των συνόρων +

  Η διέλευση των ελληνικών συνόρων με το όχημα της EasyCar απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη γραπτή έγκριση από την εταιρεία.
 • Μεταφορά με πλοίο +

  Η μεταφορά με πλοίο επιτρέπεται μόνο με γραπτή έγκριση της EasyCar.
 • Αλλαγή αυτοκινήτου +

  Η EasyCar διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής αυτοκινήτου με άλλο της ίδιας κατηγορίας.
 • 1